Zavolejte nám, poradíme vám +420 474 770 340 8:00 - 15:00

Jak se perfektně postarat o hosty

Přijedou vám hosté, ale vy vlastně nevíte, co se od vás očekává? Náročné je to hlavně v situaci, kdy u vás budou spát. Stačí jen převléct postel? Nebo byste měli udělat něco navíc, aby se hosté cítili dobře a opravdu jako doma? Všechny naše tipy se dozvíte dole v článku.

Jak se perfektně postarat o hosty

Pantofle jsou základ

Nosíte doma pantofle? Možná to děláte kvůli pohodlí, čistotě nebo sousedům… Na tom příliš nezáleží, důležité je mít doma minimálně dva páry pantoflí navíc. Jedny by měly být v dámské velikosti od 37 do 39 a druhé v pánské velikosti, což je přibližně 40 až 43.

pantofle na doma

Mnozí lidé jsou na pantofle zvyklí a je jim nepříjemné chodit pouze v ponožkách, tak na to zkuste myslet a mějte je v zásobě. A nezapomeňte je po každém hostovi vyprat nebo opláchnout. Přece jen se lidé na nohách dost potí…

Když u vás návštěva spí

Návštěva u vás plánujete přespat? V tom případě je nutné převléknout peřiny do čistého a voňavého povlečení. Rozhodně není slušné, aby host spal v již použitých peřinách. Určitě znáte pocit, když přijedete do hotelu a lehnete si do vypraného… skoro nic se mu nevyrovná.

Abyste na hosty udělali dobrý dojem a zároveň jim dali pocit, že si jich vážíte, zvolte luxusní povlečení. Co to vlastně znamená “luxusní”? Obvykle to je povlečení vyrobené z mušelínu nebo mako jersey. Tyto dva materiály jsou hebké na dotek a krásně se v nich spí. Nepotíte se pod nimi a cítíte se jako na obláčku. A přesně tento zážitek dopřejete i své návštěvě.

zelené luxusní mušelínové povlečení

Co se týká prostěradla, mezi oblíbené patří exclusive prostěradla s vysokou gramáží. Vynechat nesmíme ani matracové chrániče, které oceníte hlavně v létě nebo když na posteli spí menší dítě. Matraci udržíte hygienicky čistou a bez fleků. Chránič snadno hodíte do pračky a vyperete. Vyčištění matrace je složité a obvykle se to nedá udělat dokonale. Nezapomeňte ani na nové povlaky na polštáře.

Ani čistotu ručníků nepodceňujte

Samozřejmostí jsou i nové ručníky a osušky. Vedle umyvadla pověste suchý ručník na ruce a k vaně nebo sprše umístěte větší bambusovou osušku. Proč bambus? Výborně saje, rychle usychá a snesou ho i alergici.

bílé bambusové ručníky

V létě anebo špatně odvětrávané koupelně ručníky a osušky rychle zatuchnou a protože jste na to zvyklí, tak si toho ani nevšimnete, ale návštěva to bude mít bohužel opačně. Proto je vyměňte nebo aspoň vysušte vše, co v koupelně visí a mohlo by mít nepříjemný odér.

Zabalit se do županu

Po pořádně sprše je příjemné se zabalit do županu. Není nutné ho návštěvě nabídnout, ale je to hezké gesto, které někteří určitě ocení. Hlavně ti, kterým je často zima, nebo se prostě chtějí zabalit a nechodit jen v pyžamu.

Co se týká velikosti, je asi vždy lepší mít v záloze větší župan, aby se do něj každý vešel. Větší velikost obvykle pro nikoho nebývá problém, naopak malý župan je nepohodlný.

Jak připravit pokoj pro hosta?

Aby se hostovi dobře spalo, je dobré pokoj trochu připravit. Mezi tyto kroky patří např.

jak připravit pokoj pro hosta

●      vyvětrat (Jak zajistit ideální teplotu a vzduch ke zdravému spánku)

●      vyluxovat a vytřít

●      uvolnit zásuvku a nabídnout nabíječku

●      připravit masku na spaní

●      dát vedle postele skleničku s vodou

●      vysvětlit, jak funguje televize či jiná elektronika

●      napsat heslo k wi-fi

●      zapnout čističku vzduchu

Jednotlivé kroky nejsou povinné, ale rozhodně se se vyplatí, pokud se o svou návštěvu chcete postarat a navodit pohodovou atmosféru.

Nesmíme zapomenout ani na jídlo

Ještě, než k vám host přijde, si zjistěte, co jí a nejí. Není nic horšího, než když hostovi nabídnete něco, co k smrti nesnáší. Sice se říká, že by člověk neměl odmítnout, ale důležitější je vytvořit pro své hosty prostředí, ve kterém se cítí dobře a to právě může být i správný výběr jídla.

jak se připravit na hosta

Zjistěte, jestli má nějaké alergie, speciální stravu nebo co nerad jí. Přizpůsobte tomu vaši lednici a uvidíte, že mu uděláte velikou radost. Někteří to neřeší, jen aby neměli starosti, ale to je chyba, pokud chcete být dokonalý hostitel. Ten si totiž všímá i maličkostí a své hosty má přečtené.

To je vůně…

Tento krok jsme mohli zařadit i do části s přípravou pokoje, ale nechali jsme si to jako samostatný bod.

keramická destička

Před příjezdem hosta kápněte do osvěžovače vzduchu pár kapek oleje a provoňte pokoje, abyste se zbavili přirozené vůně (zápachu), kterou má každý byt. Do ložnice je vhodnější vonná keramika, např. keramická destička. Snadno ji položíte na parapet, do šatníku nebo na poličku, odkud bude pomalu uvolňovat aroma. Nebo použijte vonný sprej.

Nobilis Tilia osvěžovač vzduchu Nádech

Jak už jsme psali v článku Aromaterapie: Vše, co potřebujete vědět, vůně mají na člověka neuvěřitelný vliv. Do každého pokoje se navíc hodí trochu jiná vůně. Do ložnice použijte zklidňující oleje a do společných prostorů posilující olejové směsi. Zajímá vás více? Další info si přečtěte v článku Co dokáže aromaterapie udělat s vaším spánkem.

 

Naposledy přidané

Jak používat napínací potahy na sedací nábytek?

| 5 minut čtení
Napínací potahy milujeme. Vyřeší nejeden problém. Nábytek ochráníte a zároveň ho převléknete do nového kabátku. Proč zůstat jen u krásného…

Jarní úklid bytu a příprava na jaro

| 8 minut čtení
A je to konečně tady. Delší dny, sluneční paprsky a veselejší nálada. Abyste vymetli poslední zbytky zimy, naplánujte tradiční jarní očistu, kdy…
Nahoru