Doprava do Balíkovny nyní jen za 39 Kč.
Zavolejte nám, poradíme vám +420 474 770 340 8:00 - 15:00

Jak sladit povlečení s prostěradlem: Návod pro barevné odvážlivce

Rady a tipy

Milovníci pohodlného spánku a stylových ložnic, vítejte! Dnes se budeme věnovat tématu, které vás může povznést na vrchol ložnicového Olympu. Řeč je o sladění povlečení s prostěradly. A nebojte se, není to žádná věda, spíš taková zábavná matematika barev a my vás tím v tomto článku provedeme.

Jak sladit povlečení s prostěradlem: Návod pro barevné odvážlivce

Předtím, než se pustíme do kombinování, máme pro vás jedno základní pravidlo: stejná barva povlečení a prostěradla? To je nuda! Pojďme se podívat na pár tipů, jak si s barvami vyhrát a jak je kombinovat.

O barvách už jsme párkrát psali, více dalších informací a tipů najdete zde:

  1. Kombinace barev a vzorů v domácnosti. Na co si dát pozor?
  2. Psychologie barev: Jak na nás působí a jak je vybírat
  3. Nepodceňujte barvu, ve které spíte

Kontrasty a harmonie

Barevný kruh je dobrým způsobem, jak si v barvách udělat pořádek. Zapomeňte na monochromatické kombinace v jedné barvě a otevřete svou mysl barevnému kruhu. Vyberte si povlečení, které má nějakou tu dominantní barvu, a pak se přesuňte naproti v barevném kruhu, kde najdete dokonalý kontrast pro vaše prostěradlo. Červené povlečení? Zkuste zelené prostěradlo pro ten pravý vizuální šťouchanec. Nebo máte něžné růžové povlečení? Doporučujeme mátově zelené prostěradlo – to je kombinace, která vám každé ráno vykouzlí spokojený úsměv.

barevny kruh

 

Vzory a struktury - žonglování s designem

Pokud máte povlečení, které je plné vzorů, květin a ornamentů, je čas na jednobarevné prostěradlo. Ale ne ledajaké! Vyberte si barvu, která ve vzoru figuruje jen decentně, a nechte ji zazářit v celé své kráse na prostěradle. Například flanelové povlečení Molly s jemným květinovým vzorem krásně vynikne na žlutém jersey prostěradle. Bavlněnému povlečení s ptáčky bude určitě slušet hnědé jersey prostěradlo a celý komplet můžete doplnit bílou heboučkou dekou.

Textury a materiály - hmatové požitky

Nezapomínejte, že sladění není jen o barvách a vzorech, ale i o materiálech. Bavlněné povlečení s hladkým jersey prostěradlem s lycrou je jako sen – styl a komfort v jednom. Nebojte se experimentovat, ale pamatujte, že cílem je, aby se materiál mazlil s vaší pokožkou jako koťátka s klubíčkem vlny. Na MK Lůžkoviny s tím ale problém není, v nabídce máme totiž jen to, co pohladí a potěší.

červené mikroplyšové povlečení

Nezapomeňte na roční období a berte v úvahu počasí

Udržujte svoji ložnici v souladu s ročním obdobím. V létě dejte šanci svěžím a chladným odstínům a z materiálů například mušelínu, v zimě zase sáhněte po teplejších a tmavších barvách a zahřejte se v mikroplyši. Vaše ložnice tak bude nejen stylová, ale i funkční.

V létě doporučujeme zkombinovat lila mušelínové povlečení se smaragdovým prostěradlem a celý komplet doplnit bílou beránkovou dekou (perfektní stylový přehoz na postel).

bílá beránková deka

V zimě se zase jako v náručí plyšového medvídka budete cítit v povlečení Marco v nádherných zlatých a vínových tónech doplněném o prostěradlo v hořčicové barvě.

Ted už je to jen na vás

Tak co, jste připraveni oživit vaši ložnici a přestat být otroky jednobarevných kombinací bez života a energie? Nechte se unášet vlnou barev a nebojte se být odvážní. Vždyť i ve světě lůžkovin platí, že kdo se bojí, nesmí do ložnice.

Naposledy přidané

Jak používat napínací potahy na sedací nábytek?

| 5 minut čtení
Napínací potahy milujeme. Vyřeší nejeden problém. Nábytek ochráníte a zároveň ho převléknete do nového kabátku. Proč zůstat jen u krásného…

Jarní úklid bytu a příprava na jaro

| 8 minut čtení
A je to konečně tady. Delší dny, sluneční paprsky a veselejší nálada. Abyste vymetli poslední zbytky zimy, naplánujte tradiční jarní očistu, kdy…
Nahoru