Zavolejte nám, poradíme vám +420 474 770 340 8:00 - 15:00

Jak používat napínací potahy na sedací nábytek?

Napínací potahy milujeme. Vyřeší nejeden problém. Nábytek ochráníte a zároveň ho převléknete do nového kabátku. Proč zůstat jen u krásného povlečení, když chcete experimentovat i s barvou nábytku? V článku vám poradíme, jak natahovací potahy vybrat a jak se o ně starat.

Jak používat napínací potahy na sedací nábytek?

Napínací potahy nabízejí hned 2 funkce - ochranu a estetiku. Nejenže s nimi krásně ochráníte svůj nábytek od fleků, zvířecích chlupů nebo drobků, ale zároveň získáváte možnost mít každý týden jinou barvu obývacího pokoje. Nemusíte se tedy strachovat s tím, že se vám barva zakoupeného gauče, křesla nebo židle nebude líbit. Když budete chtít, jednoduše ji během pár minut změníte a tím i pokoji dodáte úplně novou atmosféru.

A to stejné platí vlastně i o té ochraně. Nábytek není vůbec levná záležitost a čištění také ne. Často totiž nestačí vzít kartáček a flek vydrhnout, spíš musíte pronajmout tepovač a pustit se do docela zdlouhavé práce (ačkoliv tepovací vysavač je opravdu praktický a čas od času byste ho měli použít na koberce, matrace a čalounění). Proto jsou napínací potahy super praktická záležitost a neměla by ujít ani vaší pozornosti.

Druhy potahů podle nábytku

Potahy se dělí podle typu nábytku a pak samozřejmě podle velikosti. V naší nabídce najdete potahy na:

Jakou barvu napínacích potahů zvolit?

A nakonec vás čeká nejpříjemnější výběr a to výběr barvy. Sice to může být díky naší široké nabídce poměrně zdlouhavé, ale zkuste se zamyslet, jaká barva se vám do obývacího pokoje hodí po většinu roku a tu vyberte. Experimentování doporučujeme až poté, kdy si první potahy vyzkoušíte a ujistíte se, že vám vyhovují.

A protože je období jara, mrkněte se na článek, kde jarní barvy rozebíráme a dokonce v něm najdete i paletu aktuálních barev Jarní úklid bytu a příprava na jaro. Další užitečný článek je Kombinace barev a vzorů v domácnosti. Na co si dát pozor?, ve kterém se dozvíte, jak barvy a vzory “správně” kombinovat, abyste dosáhli harmonického výsledku. Aktuálně na MKLůžkoviny najdete spíše neutrální barvy potahů, ale postupně nabídku rozšíříme tak, jak jste u nás zvyklí.

Složení napínacích potahů

Na trhu jsou různé kombinace materiálů, ale ne všechny jsou dostatečně elastické, neprůhledné a kvalitní. Rozhodli jsme se sáhnout po bavlně doplněné o polyester a elastan, se kterou se vám bude velmi snadno pracovat a vydrží vám opravdu hodně dlouho v perfektním stavu. A navíc se ani nemačká. 

To, jaká procenta jednotlivých složek zvolíte, záleží na tom, jaký chcete, aby měl potah vzhled. Víme, že někteří z vás preferují velké množství bavlny, takže i takovou variantu máme (94 % bavlny). Ale nebojte, ať zvolíte jakékoliv složení, vždy budete spokojení. Na MKLůžkoviny se snažíme, aby žádný výběr nebyl krok vedle. 

Jak vlastně nábytek potáhnout?

Ke každému napínacímu potahu dostanete návod. S tím už je opravdu lehké přijít na to, jak s potahem pracovat. V balení najdete i molitanové válečky, které zasunete do škvír, aby látka potahu pěkně objala všechny křivky nábytku a nebyla nevzhledně natažená. Díky válečkům potahy vypadají jako ty originální a ne pouze jako navléknuté a natažené “cosi”.

Tip: Rozkousal vám pejsek váleček? Prodáváme je i po jednom kusu, takže žádné strachy, stačí ho za pár kaček dokoupit.

Údržba potahů

O potahy se starejte tak, jak je uvedené u produktů nebo na e-shopu. Dají se klasicky prát (bez zesvětlovačů), ale nehodí se do sušičky a vynechte i žehličku. Po vyprání je nechte usušit a vyvěsit. Perte na 30 až 40 °C.

Nový kabátek raz dva

Tak co? Vrhnete se s námi na přivolání jara a léta pomocí zbrusu nových potahů? My máme velikou radost, že je konečně na e-shopu prodáváme a zase vám o kousek ulehčíme život.

Podívejte se na naši nabídku sami a ještě dnes si nějaký pěkný potah vyberte.

Naposledy přidané

Zachumlejte se do povlečení z polybavlny

| 4 minuty čtení
Chytře zkombinované materiály si berou od každého jen to pozitivní. A přesně taková je novinka v naší nabídce - polybavlna. Za naprosto skvělou…

Jarní úklid bytu a příprava na jaro

| 8 minut čtení
A je to konečně tady. Delší dny, sluneční paprsky a veselejší nálada. Abyste vymetli poslední zbytky zimy, naplánujte tradiční jarní očistu, kdy…
Nahoru